Сайт посветен на българските забележителности, национални ценности, и паметници на културата ни.

Да опознаем България заедно!

Защо създадохме този сайт

България е красива страна със силна природа. Колко хора обаче знаят това? Иска ни се да са повече отколкото сега. Затова създадохме "BulgariaTour" - за да покажем на българите, че ние не живеем в страна от третия свят, дори напротив - по нашите земи земи са живели велики хора, които са оставили своето наследство, което в днешно време всеки може да види под формата на забележителности. "BulgariaTour" е сайт от българи за българи в който всеки може да споделя с хората забележителности. Опознавайки своята история и традиции, ние ще възвърнем националната ни гордост, която заслужаваме ...

Прочети повече
връх Вихрен

връх Вихрен

Вѝхрен е най-високият връх на Пирин. Със своите 2914 метра Вихрен е втори по височина в България след Мусала (2925,4) вРила и трети на Балканския полуостров след Митикас (2918) в Олимп (Гърция).

Побити камъни

Побити камъни

Това е един от уникалните природни феномени, както в България, така и в света. Местността се намира край варненските черноморски езера. Цялата е покрита от изправени, естествено образувани скални колони, от където идва и името й.Според учените са образувани преди 50 млн. год., когато Югоизточна Европа е била дъно на море вследствие подводна вулканична дейност, съпроводена с отделянето на метанов газ. Газови мехури излизали от морското дъно, повличайки разтопена лава, която моментално се охлажда и втвърдява при контакта със студената вода. След образуването на колоните, метанът продължава да си проправя път, правейки ги кухи в средата. Oбявени са за природна забележителност през 1937г.

Мелнишки пирамиди

Мелнишки пирамиди

Мелнишките пирамиди са скални образувания, които са едни от най-посещаваните от туристи скални пирамиди на територията на България.

Знаехте ли че:

Сайта е създаден от българи за българи. Всичко в него е безплатно, така и ще остане.

Още забележителности

Контакти

Saiptek Bro.,
София,
България

Емейл: info@saiptek.com
Уебсайт: www.saiptek.com

За сайта

Това е проект – целящ да развие туризма в България, да подпомогне българската икономика, да възроди културното ни наследство и същевременно да помогне на много българи в избора си на дестинации за екскурзии.